top of page

Vi gratulerer Michael med læreplass hos Cargill!


Navn: Michael Hveding

Alder: 31

Bosted: Halsa

Yrke: Lærling i kjemiprosessfaget hos Cargill


- Grattis med læreplass hos Cargill, Michael! - Jo, takk skal du ha! I forkant av læretiden min gikk jeg TIP og industrimekanisk på skolen i Harstad, der jeg har vokst opp. Jeg har en far som bor på Halsa, så jeg kjenner litt folk her i fra før. Da jeg skulle tre uker på utplassering gjennom skolen i februar, snakket jeg med en kompis av meg som også jobber hos Cargill – Simen Wolden. Og han foreslo at jeg burde teste ut om produksjon av fiskefôr kunne vært noe for meg. Og dét var det! Etter endt utplassering søkte jeg om læreplass, fikk ja, begynte i september – og jeg stortrives!


- Hva er det som gjør at du trives så godt? - Først og fremst trives jeg utrolig godt på grunn av menneskene jeg jobber sammen med. Det er så mange flinke folk her med godt humør og god arbeidsmoral! Jeg har vært veldig heldig med veilederen min, Julian Volden, som har lært meg enormt mye på kort tid. Og så syns jeg det er utrolig deilig at arbeidsdagene er så varierte og at det alltid er noe nytt å lære! Jeg har vært både på vedlikehold, i råvare og i selve produksjonen, som gjør at jeg gradvis får en fullstendig forståelse av prosessen, noe jeg synes er viktig.


- Har du gjort deg noen tanker om hva du vil gjøre etter endt læretid?

- Jeg tar det egentlig bare som det kommer. Men det er veldig aktuelt å fortsette her hvis jeg er så heldig å få tilbud om fast jobb. Ellers bruker litt av fritiden min til å skru, så det er ikke helt uaktuelt å ta fagbrevet som mekaniker – ettersom det er en utdanning jeg kan kombinere med den jeg har fra før!

 

Michael er sønn av Jan-Magne Antonsen (Halsa) og Kathe Evy Hveding (Harstad) og har fire søsken.

 

Tekst: Synne Bakken Ulsnæs Foto: privat

49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page