top of page

Vil vokse, vil blomstre

Som du ser: de smiler pent og bredt til fotografen, staben i Meløy BedriftsService. Joda, fordi det er hyggelig å være Månedens Bedrift i Ny Næring, og få deilig kake. Men, her er langt mer å glede seg over…


Ny Næring samler hoveddelen av staben i Meløy BedriftsService til bilde og utdeling av vår Månedens bedrift-kake. Flere lyspunkter etter en tung tid – ikke minst etterlengtet eierskifte. Kakeholderne i midten, altså daglig leder Mary-Ann Selfors og Odd Arild Laastad fra eneeier Frem Bodø AS, ser fram til nært samarbeid.


- Akkurat nå ser vi VELDIG lyst på det meste i egen bedrift, etter å ha vært gjennom ganske store utfordringer, vedgår daglig leder Mary-Ann Selfors.

- Vi har mistet kunder og oppdrag på grunn av korona-situasjonen, og dessuten stått midt i en omstrukturering. Men, aktiviteten og bestillingene har øket nå fram mot jul, pluss at en ny eierstruktur er på plass - vi har fått eneeier. Dette har jeg ventet lenge på! storsmiler hun.


Leder gleder seg

For det kunne faktisk ikke passet bedre, når Ny Næring i denne utgaven utnevner Meløy BedriftsService til vår Månedens bedrift. I vår november-utgave kom nyheten om at Frem Bodø (tidligere Bodø Industri) har kjøpt ut de andre eierne i Glomfjord-bedriften – den største var et selskap under avvikling, Meløy Næringsutvikling, og annen stor eier var konkursboet etter tidligere REC Wafer.

- Både jeg og de ansatte, og de tidligere eierne, er veldig fornøyd med det som nå er gjort. Vi har vært en veldig liten organisasjon, og har hatt stort behov for noen å spille på lag med. Hjulene har gått rundt, men straks vi har tenkt utvikling, har vi manglet ressurser. Vi har vært helt avhengig av å få til det samspillet vi nå får, med Frem Bodø som eneeier, fastslår Mary-Ann.

Hun spretter Månedens-kake sammen med Odd Arild Laastad, produksjonsleder hos Frem Bodø og fra nå en viktig sparringspartner.

Vi har vært en veldig liten organisasjon, og har hatt stort behov for noen å spille på lag med. – Mary-Ann Selfors

Naturlig-gunstig

- Det jeg er blitt kjent med til nå, viser at dere er åpen og vil være en del av det vi står for – veldig positivt! sier Odd Arild Laastad.

Nå er han hyppig i Glomfjord på oppdrag fra sin egen sjef, Børge Bøyum – sistnevnte er administrerende direktør i Frem Bodø og styreleder i Meløy BedriftsService. I anledning Ny Næring-kaken svarer Odd Arild på et viktig spørsmål:

- Hva vil Frem Bodø med Meløy BedriftsService?

- Vi har vært med som eiere fra starten, og har stor tilstedeværelse i Meløy gjennom våre oppdrag for NAV på arbeidsavklaring og arbeidsrettet rehabilitering. I dette trenger vi godt samarbeid med næringslivet, og å eie en slik virksomhet i Glomfjord Industripark, med alle arbeidsplassene her – det er både naturlig for oss, og gunstig.


Større stab. Større marked.

- Og du nevnte vekst?

- Ja, bedriften er litt sårbar i dag, så hvis den kan bli litt større, blir man ikke så sårbar for svingninger. Kanskje litt flere ansatte, få inn folk med annen kompetanse. Og vi ser et potensiale i markedene utenfor Glomfjord Industripark.

- Og samarbeid?

- Absolutt. Frem Bodø og Meløy BedriftsService har mange av de samme virksomhetsområdene, og her finnes det muligheter for å avlaste og utvikle ting sammen.

- Mary-Ann, hva er det første du ønsker å utvikle?

- Det må være kantinedriften, den har hatt det utrolig tøft, og det skal noe til å skape overskudd. Men, vi var veldig store på kantinedrift, catering og lunsj-levering for 10-12 år siden, og jeg ønsker at vi skal tilbake på dét nivået!

 

Etablert i Glomfjord Industripark sommeren 2002, og var til i høst eiet av Meløy Næringsutvikling AS (34 prosent), Frem Bodø AS – tidligere Bodø Industri (21), Yara (20), REC Wafer (20) og Mowi (5). Eies nå 100 prosent av Frem Bodø. Bedriften drifter kantine, resepsjon, budtjeneste, persontransport, arbeidstøyhåndtering og bilutleie i Glomfjord Industripark, og driver i tillegg kursvirksomhet og personellutleie, og tar oppdrag innen renhold, catering og boligvedlikehold. Daglig leder siden 2007 er Mary-Ann Selfors, bedriften sysselsetter i dag 17 personer, og driftsinntektene i 2019 var 12,7 millioner kroner.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

45 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page