top of page

Vilt hyggelige tider

- Det er rett og slett helt VILT! smiler Solhaug-veteran Margrethe A. Ringøy. Hun har aldri opplevd maken til trykk i byggevarebutikken. Vi belønner Solhaug Byggevare med festkaker og tittelen Månedens bedrift i Ny Næring!

Tormod Hatlestad på Solhaug-lageret på Ørnes gir fest-kake til sjef Anita Taraldsen. De har begge grunn til å smile over vårens fantastiske kundetilstrømming, både her og på Halsa.


I deilig sommervær på en deilig fredag i juni er vi på Halsa i Meløy. Som alltid: blide fjes å møte i byggevarebutikken, både her og ved avdeling Ørnes. Men spise kake? Dét må vente – nå først må to biler fylles med materialer, før avgang Engavågen.

- Jeg har aldri opplevd maken i alle mine år i bedriften. Ja, det er helt vilt!

Margrethe A. Ringøy (58) kalles ‘Mor Solhaug’ av kollegene. Hun har sett og vært på med det meste her de siste 20 år.

- Det begynte vel da korona-restriksjonene ble innført, med voldsomt salg av innemaling. Etter 17. mai har det tatt helt av med materialer og utemaling. Det er et enorm trøkk i butikken, og vi må innimellom be kundene være tålmodig med oss – det er kø i kassa. Og pauser, det må vi heller ta når vi får det til, for det er ikke bestandig tid!

Ny Næring utnevner Solhaug Byggevare AS som Månedens bedrift juli 2020. De ansatte har det såpass travelt at det nesten ikke er tid til å spise kake. Bildet over, fra venstre: Anne Marit Nordgård, Knut Sivertsen, Guntars Klavins, Bernt Ole Jensen, Davis Klavins, Anita Taraldsen, Erlend Steffensen, Kent-Ole Hansen og Tormod Hatlestad.

Fra venstre på bildet: Olaf Torset, Leif Halsos, Margrethe A. Ringøy, Bjørn Sture Solhaug og Anne Grethe Mikalsen.


Travlere enn noensinne

Vinterens og vårens strenge restriksjoner har rammet hardt i deler av næringslivet. Men ikke Solhaug Byggevare AS, som driver butikker med i alt 13 ansatte på Ørnes og Halsa. Staben har hatt sin travleste periode kanskje noensinne. Nordmenn flest tenker hjemmeferie, og mange har lenge jobbet hjemmefra. Da prioriteres husvedlikeholdet høyere enn kanskje noen gang.

- Tusen takk for nydelig kake og at vi settes pris på som Månedens bedrift! sier daglig leder Anita Taraldsen.

- Ja, det har vært en spesiell tid, og nå for tiden veldig godt vær. Da bruker folk masse tid på å ta vare på hus og heim, og vi selger utrolige mengder materialer og maling. Det er skikkelig travelt i begge butikkene våre, og folk er grundig slitne når de kommer hjem om dagene!


Bygger om, bygger ut

Solhaug Byggevare merker selvsagt i tillegg at Halsa Bygg AS i fjor avviklet sin byggevarebutikk for å fokusere på husbygging. Og at den tidligere konkurrenten dermed er blitt en stor Solhaug-proffkunde på materialer.

- Når vi også har avviklet entreprenør-delen, og rendyrker oss som byggevarebutikk, ser vi nye muligheter i markedet. I samarbeid med proffkundene vår ser vi på hva vi kan gjøre for å bygge konseptet vårt større, opplyser Anita.

- Og bygger om, bygger ut, fortalte du meg?

- Dét stemmer. Vi ser på hvordan vi kan bygge om på Ørnes, mens på Halsa har vi allerede et anlegg som er for lite i forhold til det kundene fortjener. Så på Halsa har vi spennende ting på tegnebrettet! forteller Solhaug-lederen.

 

Solhaug Byggevare AS Etablert 1986, opprinnelig som Ken-H. Solhaug Bygningsfirma. Eies 51 prosent av konsernet SN Gruppen i Mosjøen/Sandnessjøen, og 49 prosent av Solhaug-Gruppen AS, der Ken-Henry er hovedeier gjennom Nergården AS. Daglig leder i Solhaug Byggevare er Anita Taraldsen (f. 1964), styreleder er Steinar Folgerø (f. -48), og selskapet hadde i 2019 13 ansatte i sine Montér-butikker på Ørnes og Halsa.


Vi laget en liten filmsnutt da vi var innom for å overrekke Månedens Bedrift-kaka!

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


139 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page