top of page

Viser muligheter

- Det er veldig gøy å stå på stand og vise frem linja vår! Jeg tror det er lærerikt for de som er her, smiler Oliver Midtsand Sandaa (17) og Peder Hellervik Nilsen (17).


De representerte sin egen linje på vegne av Meløy videregående skole da det ble avholdt yrkesmesse i Glomfjord – nemlig kjemiprosess.

- Vi får et godt innblikk i bedrifter gjennom utplasseringer, og jeg tror det er like viktig at ungdomsskoleelever får det innblikket i de ulike linjene får de skal velge videregående skole, bemerker Peder.

Peder Hellervik Nilsen (t.v) og Oliver Midtsand Sandaa viste stolt frem linja for kjemiprosess ved Meløy videregående skole under yrkesmessa i Glomfjord.

Mange muligheter

På stand snakker de med elever fra ungdomsskolen og forteller dem hva de kan forvente ved å søke deres linje. I tillegg snakker de om jobbmuligheter og hvor man kan søke læreplass.

- Det virker som mange synes det er interessant og setter pris på at de kan få den informasjonen her, forklarer Oliver.

Begge guttene er fast bestemte på at de har valgt rett vei inn i yrkeslivet – de stortrives på linja de har valgt. - Det er veldig godt miljø på skolen, vi lærer masse og får en veldig allsidig opplæring også gjennom at vi får dra i praksis og se hvordan det fungerer i bedriftene, mener Peder.

Det var yrende liv i gymsalen da yrkesmessa ble avholdt. Et stort antall bedrifter fra næringslivet var representer med stand i tillegg til videregående skolen selv og Nord Universitet. Foto: Edmund Ulsnæs

Tekst og foto: Malin B. Ulsnæs


Ledelsens dom


Stor suksess, flott respons, noen forbedringspunkter.


Litt for sjelden at et arrangement i Meløy har parkeringsutfordringer. Men slik ble det (heldigvis) da Meløy videregående skole arrangerte sin andre i rekken yrkes- og utdanningsmesse!

- 38 bedrifter var påmeldt, om lag 500 skoleelever fra regionen deltok, og 91 prosent av de som evaluerte gjennom app-en vår, sa at arrangementet var nyttig for dem, oppsummerer rektor Kjetil Fagervik.


Her evalueres

Det var onsdag 15. februar i år at du slet for å finne parkering ved Meløy Kulturhus og Glomfjordhallen. Fra nokså tidlig morgen var det yrende liv i messeområdet inne i hallen, og godt besøk ved foredragene som rullerte i samfunnssalen. Arrangementet var obligatorisk for alle 9. klassinger i Meløy, Rødøy og Gildeskål, frivillig for alle 10. klassinger, samt at elever og ansatte ved de tre videregående-avdelingene var tilstede.

- Stort arbeid med å rigge hallen, bra lokale, men kanskje litt for dårlig lyd. Og neste gang bør vi få bedrifter til å holde foredrag, fortsetter Kjetil fra evalueringslista.

Meløy videregående skoles tre fornøyde studierektorer etter messe-suksess: Kirsti Kvehaugen (f.v.), Hanne Edvardsen og Elea B. Tangstad.

Og mye skryt

Dette var altså andre gang for en messe som allerede ansees som svært viktig for alle regionens ungdommer: god oversikt over utdanningsmuligheter, og mulighet til å bli kjent med et variert og spennende næringsliv. Nå gir arrangøren skryt til alle som bidro.

- Vi er strålende fornøyd med arrangementet, og tilbakemeldingene er svært positive, melder formidlingskoordinator Ingebjørg Sandaa Bjørklund, som er sentral bak.

Studierektor for studiespesialisering, Kirsti Kvehaugen, er glad for suksess og respons, og deler andre stikkord fra evalueringen.

- Neste gang kan det nok være lurt med egen konferansier for å binde ting sammen, og kanskje kan bestillingene til foredragsholderne spisses enda bedre. Uansett er dette en flott måte å synliggjøre det vi tilbyr i samarbeid med næringslivet.


Ønsker hjelp

Neste gang, ja. Kjetil, Ingebjørg, Kirsti, studierektorene Hanne Edvardsen og Elea B. Tangstad, og alle de andre: nå ser de allerede fram mot neste vinter og ny og viktig messe før ungdommenes søknadsfrister.

- Men, vi er avhengig av et større team som jobber med organiseringen. Det er rett og slett et for stort arrangement til at skolen skal klare det alene. Allerede har vi fått positiv respons fra flere aktører som er positiv til dette, forteller Ingebjørg S. Bjørklund.


 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


165 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page