top of page

VÅR HISTORIKK

Selskapet Ny Næring AS har utspring i det tidligere enkeltpersonforetaket Ulsnæs Værsågod. Edmund Ulsnæs produserte fra 2004 informasjonsbladet IndustriFolk, med utgangspunkt i Glomfjord Industripark, og lagde i tillegg artikler fra næringslivet i Meløy-regionen, pluss to bøker for enkeltbedrifter.
 

IndustriFolk ble fra 2008 et forretningsområde i det nye selskapet Mediehuset Meløy AS, som 4. januar dette året gav ut den første utgaven av lokalavisa Framtia, en konkurrent til Meløyavisa og Avisa Nordland. De neste årene ble IndustriFolk, med 11 samarbeidspartnere, rigget om til regionalt profileringsblad som etter hvert fikk over 20 samarbeidspartnere i tre kommuner. Bladet endret fra januar 2017 navn til Ny Næring. Gründer Edmund Ulsnæs ble i 2018 tildelt Meløy kommunes næringspris for sine etableringer.

I forbindelse med at Framtia ble slått sammen med Meløyavisa og tok navnet Kulingen, ble Ny Næring fra januar 2019 skilt ut som eget selskap med Edmund Ulsnæs som daglig leder. Hovedeier i selskapet er i dag Ulsnæs Holding ANS, og bedriften har 2 ansatte. Daglig leder fra 2023 er Malin B. Ulsnæs.

bottom of page